Kies milieuvriendelijk voor onkruidbestrijding

Heeft u last van ongewenst onkruid? Dan bent u uiteraard niet de enige, want onkruid heeft maar weinig nodig om te groeien. Een diepe voeg met wat zand is bijvoorbeeld al voldoende bodem. 
Wilt u het onkruid laten verwijderen, bijvoorbeeld tijdens uw tuinonderhoud of tuinaanleg? Kiest u dan milieuvriendelijk voor onkruidbestrijding.  Hoveniersbedrijf Michel Boerkamp pakt milieuvriendelijk de onkruidbestrijding aan!


Veel bestrijdingsmiddelen voor onkruid zijn zeer schadelijk voor het milieu. Bovendien komt het ook de rest van de tuin niet ten goede, om nog niet eens te spreken over de gezondheid van u en uw familie. Vooral als u een hond of kinderen heeft, wilt u dat uw tuin volledig vrij van gifstoffen is. Hoveniersbedrijf Michel Boerkamp uit Silvolde pakt daarom milieuvriendelijk de onkruidbestrijding aan!

Milieuvriendelijk en onkruidbestrijding kunnen prima samen gaan

Er zijn verschillende manier om het onkruid te lijf te gaan zonder het milieu daarbij te schaden. Om te beginnen zijn er manieren om het onkruid tegen proberen te houden. Zo kan er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van een worteldoek, wat ervoor zorgt dat er geen onkruid kan groeien op uw nieuwe terras of pad. Ook zand tussen de voegen kan helpen om onkruid in de voegen tegen te gaan. Door te zorgen voor goede afwatering droogt de bestrating sneller op, wat onkruid niet prettig vindt want dat heeft liever natte voeten. Eenmaal opgekomen onkruid is op verschillende manieren milieuvriendelijk te verwijderen. Hoveniersbedrijf Michel Boerkamp kiest voor de Weedblaster en kiest daarmee milieuvriendelijk voor onkruidbestrijding.

De Weedblaster: met kokend water het onkruid te lijf

De Weedblaster bestrijdt onkruid op een milieuvriendelijke wijze. Het is een professionele heetwater onkruidbestrijder. Dat houdt in dat door gebruik te maken van kokend water onkruid wordt verwijderd. Dit is vriendelijke voor het milieu, omdat er een gif of chemicaliën aan te pas komen. Bovendien is het waterverbruik laag om onnodige verspilling tegen te gaan. Zelfs de motor van de Weedblaster is milieuvriendelijk. 

Hoe kokend water onkruid kan vernietigen

Het kokende water komt met een flinke druk neer op het onkruid. Op dat moment wordt het water in stoom omgezet door de explosie. Dit wordt het Thermo Shock Effect genoemd. Door de stoom gaan de eicellen in het onkruid koken en spatten daardoor uit elkaar. Dat overleeft het onkruid niet: het sterft direct af. 

Hoveniersbedrijf Michel Boerkamp is een hoveniersbedrijf dat zich door creativiteit en enthousiasme weet te onderscheiden. Diversiteit is onze kracht.

 

Video van onze Milieuvriendelijke onkruidbestrijding

Tumbnail


Voorbeelden


We hebben meer dan 50 tevreden klanten en succesvol afgeronde projecten.

Bekijk projecten

© Hoveniersbedrijf Michel Boerkamp