Milieuvriendelijke bestrijding

Hoveniersbedrijf Michel Boerkamp bestrijdt onkruid op verschillende verhardingen en bestratingen gifvrij, milieuvriendelijk, duurzaam en veilig met de Weedmaster. Hiermee wordt onkruid effectief bestreden met kokend water, dus zonder schade aan het milieu of risico voor mens, dier en omgeving!

Weedmaster

Met behulp van twee onkruidbestrijdingsmachines (de WeedmasterS en de WeedmasterM voor grotere oppervlaktes) gaan onze medewerkers het onkruid met louter kokend water te lijf. Hiermee kunnen we onze klanten - particulier, bedrijfsleven en overheden - optimaal bedienen. Want of het nu om uw oprit bij huis gaat, een bestraat terrein rondom een bedrijf of een (overheids)gebouw in de openbare ruimte of parkeerterrein; dankzij het kokende water wordt het onkruid effectiever bestreden dan met bijvoorbeeld stoom of hete lucht. Met vier tot vijf behandelingen per jaar (afhankelijk van seizoensinvloeden) houden wij uw bestrating of verharding nagenoeg vrij van onkruid!

Verbod op chemische bestrijding

Sinds 31 maart 2016 is het verboden voor professionals om chemische middelen te gebruiken bij de bestrijding van onkruid op verhardingen. Voornaamste reden hiervoor is de bescherming van de (grond)waterkwaliteit en de gezondheid van mens en milieu.

De verwachting is dat dit verbod ook voor niet-verharde terreinen gaat gelden.

Kokend-water-techniek

In de zoektocht naar alternatieven is de ‘kokend-water-techniek’ ontwikkeld. Hierbij wordt schoon water van exact 98°C op het onkruid gesproeid, met als gevolg dat de celstructuur van de plant vernietigd wordt en afsterft.

Doordat dit besproeien onder relatief lage druk gebeurd, kan er schoon en schadevrij tot aan de gevel besproeid worden. Bovendien is deze manier van onkruidbestrijden hierdoor geschikt voor nagenoeg alle verharde en semi-verharde oppervlaktes.

Informeer gerust eens naar de mogelijkheden. Wij vertellen u graag meer over deze duurzame, veilige en effectieve aanpak van onkruid.



Video werking Weedmaster


Voorbeelden